מזל טוב, יש שמחה במשפחה ומארגנים אירוע? אחד המדדים החשובים להצלחת אירוע הוא האוכל, וחשוב שנבחר אוכל טעים, מגוון ושמוגש בצורה היפה ביותר כי נראות המנה חשובה לא פחות מטעמה, אנו טועמים אוכל ראשית בעיניים ואחר כך בפה.
אחד הטרנדים החמים בשנים האחרונות הוא הגשת האוכל בדוכני מזון. יש כאלו שבוחרים לשלב בין ההגשה המסורתית, בה המלצרים מגישים מנות לשולחנות, לבין דוכני מזון ויש כאלו שבוחרים להגיש לאורך כל האירוע באמצעות דוכני מזון.
להזמנת דוכני מזון לאירועים חייגו עכשיו: 072-2119587
דוכני מזון לעומת ההגשה המסורתית
- מגוון האוכל – בדוכני המזון לעומת ההגשה המסורתית, יש אפשרות למגוון רחב יותר של אוכל כאשר כל אורח יכול לבחור על פי טעמו מה וכמה הוא רוצה לאכול, בעוד בהגשה המסורתית המגוון קטן יותר והאורח נדרש לבחור מנה אחת מתוך המנות המוצעות.
- נראות האוכל – בדוכני מזון המנות מוכנות בדוכן עצמו, האורחים רואים את כל תהליך הכנת המנה, דבר שהופך את בחירת המנה לקלה יותר. בגישה המסורתית, האורחים לא רואים את המנה לפני הגשתה ובוחרים על פי תיאור המנה על ידי המלצר.
- עיצוב ההגשה – בדוכני האוכל לעומת ההגשה המסורתית אפשרויות העיצוב הן רבות ומגוונות, איך להעמיד את הדוכנים? איך לעצב את הדוכנים עצמם? איך לפזר שולחנות וכו'. בעוד בהגשה המסורתית סידור האוכל על השולחנות אינו קריטריון בעיצוב באולם.
- זמינות המנות – בדוכני מזון המנות זמינות לאורך כל האירוע וכל אורח יכול לבחור מתי וכמה הוא אוכל מכל מנה. בהגשה המסורתית המנות מוגשות בשלבים, ראשונה, עיקרית ואחרונה, אם אורח לא מעוניין במנה עיקרית לדוגמה, הוא צריך לחכות להגשת המנה האחרונה.
- ישיבת האורחים – כאשר האוכל מוגש בדוכני מזון קיימת דינמיקה בין האורחים, הם מסתובבים בין הדוכנים, תוך כדי זה הם פוגשים אורחים אחרים ומנהלים שיחות. בהגשה המסורתית האורחים ישובים סביב שולחנות וכמעט לא קיימת דינמיקה בין השולחנות.
קריטריונים לבחירת דוכני מזון לאירוע
מהו קונספט האירוע? אם האירוע הוא חתונה או בר מצווה לדוגמה, נגיש הרבה מנות עיקריות כי לזה אנשים מצפים. אם האירוע הוא ערב גיבוש ייתכן שכדאי לבחור דוכנים עם אוכל קליל יותר.
כמה מוזמנים? ככל שהאירוע גדול יותר ומגוון יותר כך נבחר יותר דוכנים ונגוון את המנות, השאיפה היא כל אורח יוכל למצוא את הדוכן שיתאים לטעמו האישי.
מי קהל היעד של האירוע? אם האירוע הוא לילדים נבחר יותר דוכנים של נשנושים ומתוקים לדוגמה.
סוג מנות מועדפות, לפי ההיכרות שלכם עם המוזמנים בחרו את המנות, אם אתם יודעים שישנם מוזמנים שומרי כשרות, בחרו מנות בשריות או חלביות ושמרו על כשרות. אם בין המוזמנים צמחונים או טבעונים שלבו תפריטים מתאימים.
המלצות – " אין חכם כבעל ניסיון" בחרו את חברת הקייטרינג ואת הדוכנים תוך התחשבות בהמלצות חיוביות שתקבלו מחברים ומקרובי משפחה.