חייגו עכשיו!ייעוץ בוואטסאפ

8 דרכים לזכור את השמות של סוגי סושי

סושי על סוגיו הוא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בישראל. רוב הלקוחות מכירים בעל פה את הסוגים השונים הקיימים וכשהם מגיעים למסעדה הם יודעים באופן מדויק מה להזמין. כשהישראלים  מגיעים לאירוע ומונח לפניהם מגש ובו סוגים רבים של סושי, הם בוחרים את סוגי הסושי שהם האהובים עליהם ביותר.

סוגי סושי אשר מוגשים בארץ ובעולם

סוגי סושי שהוא אורז המתובל בחומץ ומכיל אצות, ירקות ודגים פותחו ביפןונראים בכל מסעדה המתמחה באוכל אסיאתי בארץ ובעולם.

מאקי/ הוסו מאקי הוא רול סושי שאצת נורי עוטפת אותו בכל החלק החיצוני. הרול מכיל אורז ומוצר אחד נוסף מתוך ההיצע הקיים כמו גזר, אבוקדו, דג או מוצר אחר.

פוטומאקי הוא רול אשר בסיסו כמו המאקי וקיימים בו אורז ושלושה פריטים שהם סוג של ירק, חביתה ודג.

ניגרי הוא אורז המוגש בצורה של מקל ארוך ועוטפים אותו הירק, חביתה או דג כך שהמבנה שלו הפוך מהרולים הרגילים.

אופציה נוספת היא  out inside אלו הם רולים של סושי שהחלק החיצוני שלהם הוא אורז ובתוכם מונחים חביתה, דג או ירק כלשהו.

סוג נוסף שנכלל בקטגורית הסושי הוא בצורת קונוס, החלק החיצוני הוא אצה והחלק הפנימי הוא שילוב של ירק, אורז ודגים.

ליד מגשי הסושי מניחים רטבים כמו רוטב סויה, וואסבי מגורד וחריף.

 


להזמנת מגשי סושי מלהיבים חייגו עכשיו: 072-2119587


המרכיבים של סוגי הסושי

המרכיב העיקרי בכל סוגי הסושי הוא אורז וברוב המקרים משתמשים באורז עגול או קצר כמו קאלרוז. אצות נורי וסוגי ירקות כמו צנון יפני, אבוקדו או גזר. הדגים הם מרכיב חשוב מאד בתוך הסושי והיפנים נוהגים להשתמש בכל פעם בפרוסות של אחד מסוגי הדגים המומלצים. הפופולרי ביותר הוא הסלמון ואחריו גם לוקוס, דניס, אינטיאס או פלמידה לבנה או אדומה.

ההיצע הנרחב של סוגי הסושי

במסעדות ובשירותי ה-take away  מציעים סוגים שונים של קומבינציות הכוללים כמה סוגים של סושי. המטרה היא שכל מי שיושב סביב השולחן ימצא במגש זה את מטעמי הסושי האהובים עליו ולכן מציעים מגש המכיל כמה סוגים, או מגש המכיל גוונים רבים של הסושי הבסיסי.

קיימים גם מגשים שהם על טהרת המזון הצמחוני ובגלילי הסושי הללו מקבלים רולים עם חביתה, סוגים שונים של ירקות אך ללא דגים כלל.

איך זוכרים את השמות של סוגי הסושי

אף על פי שמדובר במינוחים מקצועיים בשפה היפנית, עם הזמן כולם זוכרים את השמות ואם לא, אפשר תמיד לזכור מה מגולגל בתוך מה, מה עוטף את מה, אם צמחוני או עם דגים וכך יהיה קל יותר להזמין או להכין לבד.


להזמנת סדנת סושי לחצו כאן

דילוג לתוכן