להזמנת פאני פורי איכותי וטעים במיוחד חייגו עכשיו: 072-2119587
פאני פורי הוא לחם הודי בצורת בלון, כאשר בתוכו יש מלית. פרוש המילה פורי הוא לחם, פרוש המילה פאני הוא רוטב.
ישראל הקולינארית של הזמן הזה היא קיבוץ גלויות של טעמים וצבעים ממקומות שונים משונים ורבים בעולם. יש אוכל ישראלי – פלאפל חומוס צ'יפס וסלט, ויש אוכל עיראקי, קובה וסמבוסק, יש אוכל מרוקאי, קוסקוס ויש אוכל הודי, פאני פורי, יש אוכל יפני – סושי, וכמובן עוד מאכלים רבים מעוד מקומות בעולם שהפכו לחלק מהישראליות.
בכל אירוע ניתן למצוא מאכלי עדות ומאכלים מארצות שונות בעולם, כאמור הגיוון הזה הוא קיבוץ גלויות בתחום האוכל והקולינריה בישראל.
כבר אמר ג'ורג' ברננד שאו אין אהבה כנה יותר מאשר אהבת המזון, ואין אמירה נכונה מזו.
בין המאכלים שהגיעו לישראל יש את הלחם ההודי שנקרא פאני פורי, בצק מקמח לבן וקמח סולת, המטוגן בשמן עמוק באופן כזה שהבצק מתנפח בצורת בלון ומשאיר חלל ריק שאפשר לשים בו מלית.
איך זה קורה? מגלגלים מהבצק כדורים קטנים, מכניסים לשמן עמוק וכשהפורי צף למעלה, דוחפים אותו לתחתית המחבת עד שהוא מתנפח.
מה שמקבלים זו מעטפת בצק פריכה שבתוכה ניתן לשים כל מלית שהי, בשרית חלבית או צמחונית. (להזמנת דוכני מזון לאירועים לחצו כאן)
מלבד היותו טעים ומתובלן, יש לפאני פורי ההודי יתרון אחד עצום ורב: אפשר לגוון בסוגי המלית.
באירוע אחד יכולים אורחים צמחוניים ובשריים לאכול את אותו מאכל, רק עם מלית שונה. כלומר זה סוג מזון שעונה למגוון רחב של טעמים.
המאכלים ההודים ידועים בתבלון המגוון ובטעמים הרבים, כך שבכל צלחת יכול להיות פורי שונה.
יש פורי בשרי, פורי ממולא בדגים, פורי צמחוני ועוד סוגים שונים של פורים.
כיסוני בצק מוצאים גם במאכלים של מדינות מזרח אירופאיות, ההבדל הוא שהפורי מטוגן, ומתובלן, ואלו מוסיפים לפורי טעם.
כאשר הפאני פורי נעשה במקצועיות ובאהבה, הטעמים מתפוצצים בפה, והיטיב לתאר זאת מי שטעם – חווית הטעמים בפה דומה לטווס שפורש את זנבו – ושלל צבעים וצורות נגלים לעין. כך טעמים רבים נגלים לחיך.
פאני פורי הוא מאכל שתורם לשיק של כל אירוע. מפתיע, מעורר געגוע להודו הרחוקה, טעים עם טעם של עוד ועונה לטעם של כל אורח.
כאשר אורח באירוע אוכל פאני פורי, הודו עולה במחשבה, ולעיתים נוצרת אווירת שאנטי.
כמו היתרון הגדול של הפורי, שניתן למלא בו כל סוג מלית, כך האוירההמגוונת שמאכל זה יכול לתת לאירוע.
בנוסף לאווירת השאנטי יוצר הפורי אוירה של סקרנות, מה מסתתר בפורי הבא?
אלו אשר נמנעים מגלוטן יכולים אף הם לטעום משום שהפורי עצמו דק ומעורב בו גם בצק סולת.
חובבי התבלינים קארי כורכום וכמון יהנו שבעתיים, ובאירוע שחלק מהאוכל הוא פאני פורי, גם בעלי השמחה לא מתאפקים.
לפאני פורי צורה מסקרנת ומפתה, וכמעט תמיד הוא משאיר טעם של עוד.
מי שטועם פעם אחת כבר לא יכול להגמל מזה.
אולי יעניין אותך להזמין מגשי סושי