חייגו עכשיו!ייעוץ בוואטסאפ

הכנת סושי בבית

0757561001371710597

הכנת סושי בבית

לאנשים רבים, סושי נשמע כמו מאכל יוקרה, שאפשר לאכול רק במסעדות סושי מיוחדות ויוקרתיות או באירועים מיוחדים. לא הרבה אנשים מודעים לכך שאפשר להכין סושי גם בבית, ואפילו בקלות. לאנשים רבים, הרעיון של הכנת סושי בבית נשמע מרתק ומעניין, מסיבות רבות, כמו למשל הרצון לאכול סושי גם בבית, ולא רק במסעדות ייעודיות, או למשל הרצון להרשים ולהגיש לאורחים סושי ביתי נאה למראה. ישנם גם אנשים אשר נהנים להתעסק בלהכין סושי בבית לשם ההנאה, האימון והאומנות.

הכנת סושי בבית – עכשיו קל יותר מתמיד

ישנן דרכים רבות ללמוד כיצד להכין סושי ביתי, כמו ספרי הדרכה שונים ושיעורים פרטיים. אולם האופציה היעילה וגם המהנה ביותר היא על ידי סדנאות סושי, בהם ניתן לראות הדגמה של הכנת סושי בבית ולהכין אותו בהנאה יחד עם חברים. נויה סושי מציעה לכם סדנאות סושי בבית, אשר מתאימות כפעילות לימי כיף, לאירועים ולמסיבות, ומספקות למשתתפים הנאה מרובה מאד וגם תוצאות מרשימות. פנו עוד היום לנויה סושי ותגלו עולם שלם של סושי.

רבים מאתנו, אוהבים לארח והאוכל האהוב עלינו ועל האורחים הוא לא אחר, מאשר סושי. המחירים עבור מגשי סושי גדולים הם יקרים וכן, הכנת הסושי היא קלה וניתן ללמוד אותה בקלות. תוכלו להפתיע את האורחים ואת בני הבית שלבטח אף הם אוהבים סושי, עם מגשים עמוסים בסושי עם ירקות, דגים או פירות ים. תוכלו גם להפתיע את עצמכם, כאשר תראו, כי הכנת הסושי היא אינה כה מסובכת….

אורז לסושי – יש יותר מסוג אחד

יש לקנות אורז מיוחד לסושי הנקרא "קלירוז" והוא מכיל כמויות גבוהות של עמילן. יש לשטוף היטב את האורז כך שהמים שיצאו ממנו לא יהיו לבנים. במידה ולא מצאתם את הקלירוז, גשו בסופר למקום בו נמצאים סוגי האורז ורכשו אורז לסושי, ניתן גם לרכוש אורז מלא ולהכין סושי מאורז מלא. שי לסנן את האורז ולהעביר לסיר עם מים על פי הכמויות המקובלות- כל כוס אורז יש להוסיף כוס וחצי של מים.. את תערובת התיבול לאורז יש להכין עם יין אורז, חומץ אורז סוכר ומלח. יש להוסיף על כל ק"ג אורז, 50 מ"ל יין אורז יפני, 50 גרם סוכר ורבע כפית מלח. יש לחמם את יין האורז להוסיף את הסוכר והמלח וכשהתערובת נמסה, יש לכבות את האש.

תערובת ירקות ודגים לסושי

יש להשתמש בדגים וירקות בהרכבת הסושי. מי שאינו שומר כשרות, ניתן לערבב פירות ים כמו שרימפס או קלמרי. דגים שמתאימים לסושי, הם סלמון, טונה, בס ואינטיאס. יש לבדוק כי הדגים הם טריים ולשמור אותם בקירור עד להכנת הסושי. הירקות שיתאימן להכנת הסושי הביתי, היו אבוקדו, אספרגוס חלוט, בטטה מבושלת, בצל ירוק, עירית, צנון יפני כבוש, רצועות דלעת יפנית, גזר ומלפפון. לסושי את הירקות יש לחתוך באופן של מקלות דקים. יש לרכוש דפי אצות ויש לחתוך אותם לשניים, באמצעות סכין חדה במיוחד כשהפסים שעל האצה, מופנים כלפינו. יש להרטיב את הידיים, לקחת חופן קטן של אורז ולשטח באופן אחיד על האצה. יש לסדר את הדגים כ- 60 גרם דגים ו-40 גרם ירקות. יש לגלגל את האצה בעדינות ולחתוך 6-8 יחידות. יש להגיש עם ג'ינג'ר כבוש וואסאבי. בתאבון!!!

דילוג לתוכן