ישראלים רבים שהו בהודו לאורך שבועות וחודשים והתאהבו באוכל ההודי לאור הייחוד שלו. הגעגועים להודו יצרו גל של מסעדות הודיות וגם גל של לקוחות שהתחילו להכין בבית מאכלים הודיים.
המטבח ההודי הוא צבעוני מאד, יש בו הרבה מאד תבלינים דומיננטיים כמו קארי, מאכלים אותנטיים וניחוחות יוצאי דופן.
מבין כל המטעמים ההודיים בולט הלחם ההודי כאהוב במיוחד. קיימים כמה סוגי לחמים, חלקם הם לחמים בסיסיים הנאכלים ביום יום ואחרים הם מיוחדים שמכינים אותם רק באירועים או פעם בתקופה.
להזמנת לחם הודי משובח חייגו עכשיו: 072-2119587
לחם הודי בסיסי – נאן
נאן הוא לחם הודי משובחשאופים בכל בית ברחבי הודו בשיטות מיוחדות האופייניות לעם זה. מדובר בבצק גמיש ונוח מאד לעיבוד המורכב מיוגורט, שמרים וקמח לבן. לאחר שהבצק מוכן מכינים ממנו משטחים מתוחים ומדביקים אותם בתוך התנור הממוקם בתוך האדמה ששמו טנדורי. עקב שיטה ייחודית זו, החלק שצמוד לתנור נאפה ונוצרת בו קריספיות טעימה מאד ואילו החלק ההפוך שלא הודבק לדופן של התנור הוא נותר רק וכל צדו העליון מתנפח.
כך כשאוכלים נאן נהנים הן מחלק התחתון שהוא שטוח, שביר וקריספי וגם מהחלק העליון שמזכיר את הרכות של כל לחם.
כשהלחם מוכן, מורחים עליו מיד חמאה מזוקקת, היא חודרת פנימה ומעשירה את טעמו.
אפשר לחלופין למרוח עליו שמן קוקוס, או שמן זית ומעט שום כתוש.
הנאן מתאים לארוחות הכוללות רוטב סמיך, טובלים את הלחם ברוטב ונהנים מכל ביס.
צ'אפטי – לחם מקמח מלא
הבצק של הצ'אפטי מורכב מקמח מלאומים. לא מתפיחים אותו כלל ולא מוסיפים לו שמרים. את הצ'אפטי מכינים על מחבת צ'אפטי פאן שהוא שטוח ועשוי מברזל כבד.
באטורה
באטורה הוא לחם הודי משובח שמכינים אותו מבצק מותפח, המורכב מסוכר, יוגורט וקמח לבן.
לאחר שהבצק מגיע לגודלו הרצוי, מטגנים אותו משני צדדיו ומגישים אותו ליד צ'אנה, תבשיל חומוס פיקנטי הכולל פלחי לימון ובצל סגול פרוס.
פאפאדאם
לחם הודי משובח נוסף שהוא חגיגה של טעמים הוא פאפאדאם. הנראות זו היא שטוחה ומעט קשיחה ומזכירה קרקרים.
בשלב הראשון מכינים קמח עדשים URAD, מקלפים וטוחנים את העדשים העגולות בעלות הקליפה השחורה והחלק הפנימי שהוא בצבע בהיר. לאחר מכן מערבבים עם מים לקבל המרקם המושלם.
לחם זה מתאים מאד לטבילה בצ'אטני הודי או במטבלים מוצלחים אחרים. קראו עוד על פאני פורי
המטבח ההודי
האהבה הגדולה של הישראלים לאוכל ההודי הובילה רבים מחברות הקייטרינג והמסעדות ליצור גם תפריט הודי הכולל את כל המאכלים האהובים ביותר. באירועים רבים יוצרים דוכן אוכל על טהרת האוכל ההודי הכולל את אחד מסוגי הלחמים ומטעמים כדי לטבול בהם את הלחם הייחודי. הדגש הוא לבשל את האוכל ההודי בשיטות הבישול האתניות המסורתיות כדי ליצור טעמים זהים.
בדרך זו מכירים גם אלו שלא ביקרו בהודו את רזי המטבח ההודי וזוהי אהבה ממבט ראשון.