חייגו עכשיו!גלריה

סושימן

סושי – המאכל, שעבר "ישראליזציה" בשנים האחרונות וקיבל מקום של כבוד אצל אוהבי האוכל הישראליים, (לצד החצילים בטחינה והחומוס-פול), החל לבוא לידי ביטוי בסדנאות סושי. טעמתם סושי והתאהבתם? מדוע לצאת למסעדות לתענוג יקר, כאשר אפשר לבחור סדנת סושי בה תוכלו ללמוד להכין סושי בבית?

הסושי – המאכל היפני העשוי בעיקר אורז בחומץ, אצות וירקות – כבר מזמן אינו תופעה עלומה השייכת למטבח מרוחק באיי יפן. מאז שכבש את העולם בסערה ואת הארץ בתדהמה, החלו סדנאות סושי לתפוס מקום משמעותי בשוק הסדנאות הישראלי.

מה בעצם עושים בסדנת סושימן?

תוכלו ללמוד את שיטות הגלגול המיוחדות והסודיות של הסושי, עליהן לא יספר לכם אף סושי-שף. תקבלו הזדמנות להכיר את המרכיבים הבסיסיים והמינונים הנכונים ואת הדרך הנכונה ביותר לשלב אותם בתוצר הסושי הסופי שלכם. אורז? נכון שאין כמו האורז של אמא, אבל לאורז המיועד לסושי ישנם סודות משלו. בסדנא תלמדו לבשל את האורז כהלכה ולהכין איתו סוגים מגוונים של סושי, כגון: מאקי, אינסייד אאוט ועוד. אוהבים ציפויים? גם אותם תלמדו להכין – וכמה שיותר פריכים וערבים לחך!

תכל'ס, שווה או לא?

תראו, סדנא מהסוג הזה (סושימן היא דוגמא טובה לסדנא כזו) מעניקה לכם שני דברים, שלא בהכרח קשורים האחד השני: ראשית, היא מעניקה לכם חוויה ייחודית, בילוי של ערב שלם וארוך בלימוד רזי אחת ממנות הדגל של המטבח היפני. שנית, כבר למחרת תוכלו להודיע לכולם בחוצות העיר ובעבודה שהשגתם את הידע הנכסף בהכנת המנה שהיא אבן ראשה במטבח האסייתי (ואל תתפלאו אם יותר אנשים ירצו להיות חברים שלכם, לפתע). יותר טוב מזה? גם אם אין בכוונתכם להכין סושי בבית – הרי שבכל מקרה הרווחתם ערב כיפי עם החברים או עם הקולגות בעבודה (ומי יודע, אולי גם תכירו חברים חדשים…)

סושי הוא לא רק טעים, אלא גם בריא. כמה מאכלים כאלה אתם מכירים? (חוץ מ…תותים… אבל זה פרי, אז זה לא נחשב.) הסושי מאפשר גיוון רציני, כי ניתן להכין אותו באופנים שונים, עם סוגים שונים של ציפויים ולמלא בכל פעם בירקות שונים – כיף לעשות ניסויים בסושי. ללמוד להכין סושי משמעו לגלות מחוזות נסתרים של טעמים חדשים, מה שיעשיר את חייכם ויוסיף להם טעם (של וסאבי! ועוד…) – בקיצור, מתנה שווה.

למי ולמה הסדנא מתאימה?

סדנאות סושי, כמו זו של סושימן, מתאימות לטווח נרחב של אנשים, במגוון גילאים.
תוכלו להתאים את התפריט בהתאם לאורחים ולהעדפותיהם (תוך התחשבות באלרגיות ורגישויות למיניהן בקרב האנשים, שגם עבורם תוכלו למצוא פתרונות חלופיים טעימים במיוחד).
מתאימות לכל מי שמעוניין ללמוד את סודות הסושי, להעניק כמתנה, או לשלב באירוע שהוא מארגן.

מוכנים להיות הסמוראים של הסושי?

פנקו עצמם בסדנת סושימן המשלבת בתוכה חוויית לימוד וכיף!

13322111_716350651840440_2518655981017033412_n1