הדים סאם מקורו בסין העתיקה-ופירוש המילים זה "נגיעות קטנות" לא כולם יודעים אבל ההבדל בין גיוזה לדים סאם הוא צורת קיפול וצורת הכנה,הגיוזה היא יותר בצורת בננה עם קיפול וסגירה מלמעלה ולרוב היא מטוגנת בשמן-ואילו דים סאם הוא לרוב בצורה עגולה והוא מאודה בסירים מיוחדים ועל קומות,
מסעדות הדים סאם החלו כבתי תה ששכנו לאורך סין העתיקה. במאה העשירית לספירה עיר הנמל הדרומית ג'ואנזו ראתה גדילה פתאומית מספר המבקרים בתוכה, ובעיקרם סוחרים ופרנסים. בתקופה זו בתי התה החלו להגיש שתי מנות אוכל קטנות ומעוצבות להפליא לצד התה, בדומה למיין הספרדי. במאה השלוש עשרה, עם פלישת המונגולים לסין, החצר הקיסרית הדרימה למחוז גואנגדונג כדי להתרחק מהחזית. שם האליטה הפוליטית של סין נחשפה למנהגי המזון המקומיים והפיצו אותם ברחבי סין.על פי ויקיפדיה
בדים סאם אפשר לשים איזה מילוי שתרצו,אנו מכינים את הדים סאם בעבודת יד ולכן יש לנו שליטה על הצורות הטעמים והצבעים,הצבעים נועדו לזהות בין הסוגים השונים של הדים סאם שלא ייצא מצב שמישהו צמחוני מקבל דים סאם עוף או בקר ולהיפך , הדים סאם מושלם כמנת פתיחה, או כדוכן נלווה בתוך האירוע,ומתאים ביותר בטריפל האסיאתי שלנו לצד דוכן הסושי,הנודלס והבאן
מתכון לדים סאם בהכנה ביתית
החומרים
לבצק הדים סאם (50 יחידות):
- 420 גרם קמח לבן
- כוס מדידה מים רותחים
- 1/4 כוס מים בטמפ’ החדר
- כפית 1 שמן
- מערבבים הכל עד למרקם חלק ולא דביק
- מרדדים דק דק,קורצים שמים מילוי ומקפלים בצורות שונות,ניתן לראות סרטונים ביוטיוב
למלית העוף:
- חצי קילו עוף טחון
- 4 כפות טבעות בצל ירוק
- 4 שיני שום קצוצות
- כף ג’ינג’ר טרי מגורד
- 2 כפות קורנפלור
- 4 כפות סויה
- כף שמן שומשום
- פלפל לבן
רוטב לטבילה:
- שמים בקערית קטנה סויה, צ’ילי מתוק, מעט חומץ אורז, מעט שמן צ’ילי ומעטרים בטבעות בצל ירוק