חייגו עכשיו!ייעוץ בוואטסאפ

מתכון לסלט קינואה

לפרטים נוספים חייגו 072-2119588. הולך להיות טעים!

קינואה

סלט קינואה

מתכון ל-10 אנשים

חומרים:
400 גר׳ מיקס קינואה (שחורה,אדומה,לבנה)
צרור פטרוזילה קצוצה ללא גבעול
חצי צרור נענע קצוצה (להפריד עלים מהגבעול)
1 בטטה בנונית חתוכה לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
1 תפו״ע גרנד סמית חתוך לקוביות קטנות
1 רימון להפריד גרעינים
80 גר׳ צימוק לבן
5 פרוסות אננס מסוכר חתוך לקוביות קטנות
80 גר׳ דפי שקדים
1 כף שומשום קלוי
מלח פלפל

לרוטב:
מיץ מ-4 לימונים גדולים
4 כפות דבש
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר. לאחר הרתיחה מכניסים פנימה את הקינואה ומבשלים כ-8 דקות עד שהקינואה נפתחת, מסירים מהאש מעבירים למסננת דקה ומקררים במים קרים, משאירים כ-10 דקות לסינון הנוזלים.
חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ומתבלים בשמן זית, שום קצוץ, טימין ומלח פלפל, מכניסים לתנור על 180 מעלות כ-8 דקות ומצננים.
מכניסים לקערה את כל המרכבים ומערבבים, מתבלים במלח פלפל.

לרוטב:
בקערה קטנה שמים דבש ולימון ומערבבים בעזרת מטרפה, לאחר שהדבש והלימון התחברו והפכו לנוזל אחיד מוסיפים את השמן זית ומערבבים היטב.

בוזקים את הרוטב ומערבבים היטב את הסלט.

אולי יעניין אותך דוכני מזון לאירועים

דילוג לתוכן